
Zupa krem z pieczonej papryki – wegańska i bezglutenowa propozycja na rozgrzewający obiad. Główną rolę grają tu pieczona papryka i cebula, wzbogacone aromatem wędzonej papryki i kuminu. Gotowa w 50 minut (w tym 30 minut aktywnego przygotowania), dostarcza tylko 283 kcal na porcję. Bogata w witaminę C i przeciwutleniacze, wspiera odporność. Idealna na chłodne dni jako sycący posiłek jednogarnkowy. Podawaj z grzankami z chleba bezglutenowego i świeżą natką pietruszki dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl