Zupa krem z pieczonych buraków z mleczkiem kokosowym
75 min
4 porcje
426 kcal

Zupa krem z pieczonych buraków – wegańskie, bezglutenowe danie o aksamitnej konsystencji, przygotowane z pieczonych buraków, mleczka kokosowego i aromatycznego czosnku. Bogata w antyoksydanty i błonnik (426 kcal/porcję), wspiera odporność dzięki wysokiej zawartości betaniny z buraków. Idealna na rozgrzewający jesienny obiad lub kolację. Podawaj z prażonymi pestkami dyni i świeżym tymiankiem dla dodatkowej chrupkości i aromatu.
15 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
75 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zupa krem z pieczonej dyni hokkaido
Jesień to pora roku, która inspiruje do przygotowywania rozgrzewających, aromatycznych dań. Wśród nich króluje zupa krem z dyni, która zachwyca …
45 min
4
468
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa krem z pieczonej papryki
Jeśli są takie potrawy, które kojarzą się z przytulnym wieczorem przy stole, to zupa krem z pieczonej papryki bez wątpienia …
45 min
4
176
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa krem z dyni na mleczku kokosowym i curry
Zupa krem z dyni, czyli dynia, curry i kokos... Przepis powstał dawno, przez lata nic w nim nie zmieniłam, bo …
50 min
7
362
E
Easyvege.pl
Rozgrzewający, wegański „rosołek” na jesienne chłody.
Ta zupa jest jak ciepły kocyk przy rozpalonym kominku - idealna na jesienne chłody!
120 min
4
296
E
Easyvege.pl