
Zupa krem ze szparagów – wegańskie, bezglutenowe danie jednogarnkowe pełne wiosennych smaków. Przygotowana ze świeżych szparagów, mleczka kokosowego i aromatycznego czosnku, gotowa w zaledwie 25 minut! Porcja dostarcza 440 kcal i cennego błonnika wspierającego trawienie. Lekka, a jednocześnie pożywna, idealna na letni obiad lub kolację. Podawaj z odrobiną soku z cytryny i świeżym koperkiem dla wyrazistego smaku. To szybki sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw w zdrowym wydaniu.
15 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką. Wiosenne, proste i odżywcze jedzenie, które robi …
60 min
4
203
E
Easyvege.pl
Letnia, wegańska zupa kurkowa.
Wegańska zupa kurkowa, która kojarzy się z polskim latem i będzie naprawdę trudno odtworzyć ją gdy minie sezon na te …
50 min
6
206
E
Easyvege.pl