
Na wiosenne młode warzywa jeszcze trochę trzeba poczekać, wiec póki co trzeba się cieszyć z tego co został z jesieni. Obecnie jem dość dużo marchewek, zapieczone jako dodatek do mięsa czy sałatki, dodaję do muffinów no i robię dużo zup-kremów. Jednym z nich jest zupa marchewkowa z kolendrą, którą przygotowuje się ekspresowo, z zaledwie kilku składników i myślę, że będzie smakować wszystkim, którzy lubią kolendrę.
Na zdjęciach powyżej widać prawie wszystkie niezbędne składniki (oprócz bulionu i kawałka masła) oraz cały proces. Mogłoby być ciężko o prostszy przepis.
Nakładamy do misek, dodajemy śmietany, posypujemy kolendrą i ewentualnie można posypać pieprzem cayenne albo chili.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
potrawka wiosenna ze szparagami, bobem, młodymi ziemniakami i soczewicą
Niby wiosna, niby maj, a pada śnieg. Jak żyć? Sezon truskawkowy prawie w pełni, a wiosna się gdzieś schowała. Chętnie …
Kapusta z grzybami leśnymi
Kapusta z grzybami leśnymi to jedno z tych dań, które nie tylko rozgrzewa w chłodne dni, ale także przenosi nas …
krem z ziemniaków z zieloną cebulką i serem
krem z ziemniaków z zieloną cebulką. przepyszny, szczególnie posypany pysznymi grzankami.
Botwinka bez botwinki a'la barszcz ukraiński
Botwinka bez botwinki? Tak, to jest możliwe i już wyjaśniam. Jak wiadomo botwinka pojawi się dopiero na wiosnę i do …