
Wegańska zupa minestrone z makaronem – klasyczna włoska propozycja w roślinnej odsłonie, pełna warzyw i aromatów. Główne składniki to marchew, cukinia i makaron, które tworzą sycącą kompozycję. Gotowa w zaledwie 35 minut (przygotowanie zajmuje tylko 15 minut!), dostarcza 13,7g białka i 296 kcal na porcję. Bogactwo warzyw zapewnia porcję błonnika wspierającego trawienie. Idealna na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Podawaj z grzankami czosnkowymi i świeżą bazylią dla wyrazistego finiszu.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl