Zupa miso z tofu i kapustą pekińską

20 min
2 porcje
200 kcal
Zupa miso z tofu i kapustą pekińską
Zupa miso z tofu i kapustą pekińską – wegańska i bezglutenowa propozycja na szybki, zdrowy posiłek. Klasyczna pasta miso, chrupiąca kapusta pekińska i kremowe tofu tworzą tę aromatyczną kompozycję. Gotowa w zaledwie 20 minut, dostarcza tylko 200 kcal na porcję. Dzięki fermentowanej paście miso wspiera mikroflorę jelitową i trawienie. Idealna na lekki obiad lub rozgrzewającą kolację. Podawaj z dodatkiem świeżej zielonej cebulki i płatków nori dla wyrazistego smaku.
🍽️ Obiady 🍲 Zupy 🌿 Detoks 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
15 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 2 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Bulion z pieczonych warzyw
🌱 Wegańska

Bulion z pieczonych warzyw

Najważniejszym składnikiem udanej, smacznej... NIEZAPOMNIANEJ i EPICKIEJ zupy jest pyszny, aromatyczny bulion warzywny. Dzisiaj mam dla Was mój ulubiony

240 min
1
516
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa krem ze szparagów i cukinii
🌱 Wegańska

Zupa krem ze szparagów i cukinii

Szparagi ludzie kochają lub nienawidzą... Ten krem ze szparagów i cukinii pokochają nawet osoby, które szparagów nie tykają! Jest delikatny, …

30 min
4
244
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa krem z zielonego groszku
🌱 Wegańska

Zupa krem z zielonego groszku

Jak wiosna, to zieleń, a jak zieleń, to zupa krem z zielonego groszku. Bomba witamin ukryta w pysznie zielonej zupie. …

20 min
1
330
B
Blendman.pl
Krem z białej kapusty
🌱 Wegańska

Krem z białej kapusty

Delikatna i kminkowa zupa krem z białej kapusty, to świetny sposób na wprowadzenie większej ilości warzyw kapustnych do codziennej diety!

25 min
4
86
B
Blendman.pl