Czym jest zupa miso? W skrócie jest to taki odpowiednik naszego rodzimego rosołu z wkładką. To co wyróżnia ten azjatycki rosół na tle innych zup, to tytułowa pasta miso. Dzięki występującym w paście bakteriom mlekowym wspiera pracę jelit. Pokarm jest łatwiej trawiony i lepiej wchłaniany. Wspomaga również układ odpornościowy w walce z wirusami, dlatego zupa miso jest zalecana podczas przeziębienia i grypy.
Ważne jednak jest to, żeby zupy po dodaniu pasty miso nie zagotować! Inaczej jej magiczne właściwości uciekną, a nam zostanie jedynie gar pysznej i aromatycznej zupy. Jeśli chcesz podgrzać zupę, to jedynie na małym ogniu.
Przepis na zupę miso jest bardzo prosty i myślę, że nie ma osoby, która by spartoliła robotę.…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bulion z pieczonych warzyw
Najważniejszym składnikiem udanej, smacznej... NIEZAPOMNIANEJ i EPICKIEJ zupy jest pyszny, aromatyczny bulion warzywny. Dzisiaj mam dla Was mój ulubiony
Zupa krem ze szparagów i cukinii
Szparagi ludzie kochają lub nienawidzą... Ten krem ze szparagów i cukinii pokochają nawet osoby, które szparagów nie tykają! Jest delikatny, …
Zupa krem z zielonego groszku
Jak wiosna, to zieleń, a jak zieleń, to zupa krem z zielonego groszku. Bomba witamin ukryta w pysznie zielonej zupie. …
Krem z białej kapusty
Delikatna i kminkowa zupa krem z białej kapusty, to świetny sposób na wprowadzenie większej ilości warzyw kapustnych do codziennej diety!