
Cześć robaczki. Dziś na specjalne życzenie Doldi, proponuję pożywną zupę, która rozgrzeje Was w te ponure dni. Połączenie soczewicy, batata, pomidorów i szpinaku – idealne lekarstwo na Blue Monday (najbardziej depresyjny dzień roku, który akurat wypada dziś), szczególnie gdy na deser ciasto czekoladowo-migdałowe ???
A robi się naprawdę prosto, wystarczy obrać i pokroić warzywa, zagotować i 30 minut później można się cieszyć pożywnym posiłkiem.
Zupę podałam z pieprzem i parmezanem, ale można tez dodać śmietany. Opcjonalnym dodatkiem jest kiełbaska, np. chorizo, albo boczek wędzony.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wiosenna zupa ze szparagami
Zupa ze szparagami, szpinakiem, porem, selerem naciowym i kapustą. Zielone minestrone, czyli bardzo wiosenna zupa. Pyszna i jakże zdrowa !
Chłodnik z buraka
Chłodnik z buraka, ekspresowy, zaledwie kilka składników. Pyszny i kremowy, idealny na upalne dni! Do tego super zdrowy !
krem z bakłażana, papryki i pomidorów z chipsami z parmezanu
No to mamy upały, przynajmniej tutaj w Nicei. Gorąco, że ledwo łapię oddech, więc postanowiłam zrobić zupę z pieczonych warzyw …
krem z dyni i pomidorów o aromacie delikatnie świątecznym
Zaraz koniec listopada i jakoś nie mogę przestać myśleć o piernikach! I barszczu. W tym roku pierwszy raz spędzimy Święta …