Czy zdarza Ci się marzyć o daniu, które rozgrzewa, syci i jednocześnie zachwyca egzotycznym smakiem? Zupa orzechowa z batatami i szpinakiem to dokładnie to, czego potrzebujesz! Ten przepis łączy w sobie kremową konsystencję, delikatną słodycz batatów i wyjątkowy aromat masła orzechowego. Do tego czerwona pasta curry, mleczko kokosowe i świeży szpinak tworzą prawdziwą eksplozję smaków. Każda łyżka zupy orzechowej, jest jak daleka podróż w nieznane, egzotyczne miejsce, które chcemy cały czas odkrywać!
Ta wegańska zupa to idealny pomysł na szybki, zdrowy obiad, który przygotujesz w mniej niż 40 minut. Jest nie tylko pyszna, ale też pełna składników odżywczych, które dodadzą Ci energii na cały dzień. A jeśli jeszcze się zastanawiasz, czy spróbować – uwierz, już po pierwszej łyżce zro…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …