
Wegańska zupa pomidorowa z passaty – rozgrzewająca, bezglutenowa potrawa jednogarnkowa o głębokim smaku. Klasyczne warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, seler) i aromatyczne przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie) tworzą jej bogatą bazę. Przygotowanie zajmuje 40 minut, a gotowanie 3 godziny – idealna na weekendowy obiad. Zawiera jedynie 151 kcal na porcję, dostarczając przy tym witaminy C z pomidorów. Podawaj z grzankami lub świeżą bazylią dla podkreślenia smaku.
40 min
Przygotowanie
180 min
Gotowanie
220 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański barszcz ukraiński
Wegański barszcz ukraiński to prawdziwa uczta dla podniebienia – pełen intensywnych smaków, sycący i idealny na chłodne dni! Sekretem mojego …
60 min
12
133
P
Przepisydlazielonych.pl