
Kremowa zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą – sycące wegańskie danie jednogarnkowe, idealne na budżetowy obiad. Klasyczne połączenie porów, ziemniaków i białej fasoli tworzy gęstą, rozgrzewającą potrawę gotową w zaledwie 30 minut. Porcja dostarcza 265 kcal i solidne 11g białka roślinnego. Bogactwo błonnika z fasoli wspiera trawienie. Doskonały wybór na jesienny lub zimowy obiad. Podawaj z grzankami i świeżo zmielonym pieprzem dla podkreślenia smaku.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański barszcz ukraiński
Wegański barszcz ukraiński to prawdziwa uczta dla podniebienia – pełen intensywnych smaków, sycący i idealny na chłodne dni! Sekretem mojego …
60 min
12
133
P
Przepisydlazielonych.pl