Bułeczki drożdżowe z rabarbarem i kruszonką - Wędrówki po kuchni
Nie wiem czy Wy też odnosicie takie wrażenie, ale dla mnie już od dawna drożdżówki sprzedawane w sklepach i piekarniach nie są wypiekami, które zjada się z przyjemnością. Są raczej zapychaczami z bliżej niezidentyfikowanym nadzieniem i sztucznymi aromatami. A przecież dla tak wielu z Nas z drożdżówkami wiążą się cudne wspomnienia. Rabarbar - pierwsze moje skojarzenie z nim związane, to mój rodzinny dom. Odkąd pamiętam zawsze rósł w jednym miejscu koło płotu. Jadałam go w tamtych czasach chyba tak jak wszyscy - długie, kwaskowate łodygi moczyłam w cukrze. To była taka podwórkowa przekąska. Tych olfaktorycznych wspomnień nie warto zacierać, dlatego często do nich wracam, przygotowując różne wypieki z rabarbaru w domu. Własnoręcznie otulone ciepłem rąk ciasto ma zdecydowanie niepowtarzalny zapach i smak domowego ciepła.Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni
Wiele osób postrzega sernik jako przysmak typowo polski. Owszem: serniki …
Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni
Najlepszy makowiec. Święta lada moment, więc łapcie przepis. Gwarantuję Wam, …
Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni
Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało …
Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni
Bogaty w smaku, perfekcyjnie kremowy, wilgotny i nieziemsko pyszny. Bananowa …
Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni
Latte Macchiato to bardzo popularna, trójwarstwowa kawa. Ma spore grono …
Sklep Wegemoc
Szukasz składników do przygotowania swojej potrawy? Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie czeka na Ciebie bogaty wybór produktów takich jak mąki, przyprawy, bakalie i wiele więcej, a to wszystko w korzystnych cenach. Ponadto oferujemy wegańskie suplementy od sprawdzonych marek. Koszt wysyłki jedynie od 8,99 zł.