Ciasto ze śliwkami i bezą - Wędrówki po kuchni
Śliwki od dzieciństwa kojarzą mi się z wielkim, starym drzewem stojącym w naszym ogrodzie, tuż koło wejścia. Jego gałęzie uginały się od mnóstwa fioletowych owoców, bezwładnie opadając na płot. Nie byliśmy w stanie ich zjeść. Mama wykorzystywała je na wiele sposobów - robiła kompoty, ciasta, przeróżne desery i ogromne ilości powideł ... najlepszych na świecie powideł. Powracając do przepisu - kruche ciasto i owoce to idealne połączenie, pasujące do siebie niemalże jak rosół do niedzieli. Maślany spód, lekko kwaskowate śliwki i chrupiąca beza. To wszystko zwieńczone delikatną nutą cynamonu i wanilii.Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni
Wiele osób postrzega sernik jako przysmak typowo polski. Owszem: serniki …
Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni
Najlepszy makowiec. Święta lada moment, więc łapcie przepis. Gwarantuję Wam, …
Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni
Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało …
Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni
Bogaty w smaku, perfekcyjnie kremowy, wilgotny i nieziemsko pyszny. Bananowa …
Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni
Latte Macchiato to bardzo popularna, trójwarstwowa kawa. Ma spore grono …
Sklep Wegemoc
Szukasz składników do przygotowania swojej potrawy? Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie czeka na Ciebie bogaty wybór produktów takich jak mąki, przyprawy, bakalie i wiele więcej, a to wszystko w korzystnych cenach. Ponadto oferujemy wegańskie suplementy od sprawdzonych marek. Koszt wysyłki jedynie od 8,99 zł.