Drożdżowe odrywane bułeczki z jeżynami - Wędrówki po kuchni

Drożdżowe odrywane bułeczki z jeżynami - Wędrówki po kuchni

Smak ciasta drożdżowego przenosi wielu z nas do czasów dzieciństwa. Zapach świeżego, ledwie wyciągniętego ciasta z piekarnika unosił się w naszych domach i kusił swoim zapachem wszystkich domowników. Wyczekiwanie na moment w którym ciasto ostygnie trwało w nieskończoność ... To smaki i zapachy do których często powracam. Tym razem ciasto drożdżowe połączyłam ze skąpanymi w jesiennym słońcu jeżynami. Bułeczki są puszyste i mięciutkie, obficie nadziane jeżynami. Zwieńczone dużą ilością chrupiącej, waniliowej kruszonki.
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni

Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni

Wiele osób postrzega sernik jako przysmak typowo polski. Owszem: serniki …

Zebra - Wędrówki po kuchni

Zebra - Wędrówki po kuchni

Puszyste i wilgotne w smaku ciasto, które pamięta jeszcze ponure …

Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni

Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni

Najlepszy makowiec. Święta lada moment, więc łapcie przepis. Gwarantuję Wam, …

Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni

Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni

Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało …

Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni

Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni

Bogaty w smaku, perfekcyjnie kremowy, wilgotny i nieziemsko pyszny. Bananowa …

Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni

Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni

Latte Macchiato to bardzo popularna, trójwarstwowa kawa. Ma spore grono …