Sernik Biały Michał - Wędrówki po kuchni

Sernik Biały Michał - Wędrówki po kuchni

Historia sernika sięga czasów starożytnych, kiedy to grecki filozof Aegimus napisał książkę poświęconą sztuce wypieku tego ciasta. Ówczesny sernik stanowił nie lada rarytas, jakim karmiono olimpijczyków, którzy zwyciężali w igrzyskach. Ten rodzaj deseru jest u nas bardzo lubiany, a największym jego fanem jest moja druga połowa. Sernik zdecydowanie skradł nasze serca - wilgotny, o cudownie kremowej konsystencji i subtelnym, orzechowo - michałkowym smaku. Jest na pierwszej pozycji listy najlepszych serników, jakie do tej pory upiekłam.
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni

Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni

Wiele osób postrzega sernik jako przysmak typowo polski. Owszem: serniki …

Zebra - Wędrówki po kuchni

Zebra - Wędrówki po kuchni

Puszyste i wilgotne w smaku ciasto, które pamięta jeszcze ponure …

Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni

Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni

Najlepszy makowiec. Święta lada moment, więc łapcie przepis. Gwarantuję Wam, …

Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni

Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni

Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało …

Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni

Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni

Bogaty w smaku, perfekcyjnie kremowy, wilgotny i nieziemsko pyszny. Bananowa …

Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni

Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni

Latte Macchiato to bardzo popularna, trójwarstwowa kawa. Ma spore grono …