Tarta z cukinią i ricottą - Wędrówki po kuchni

Tarta z cukinią i ricottą - Wędrówki po kuchni

Uwielbiam ciasto francuskie, daje tyle możliwości. Zawsze warto mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, bo przy odrobinie wyobraźni łatwo i szybko można zamienić je w elegancką przekąskę, a nawet danie główne - na słodko lub z wytrawną nutą. Tarta z cukinią jest fantastyczna - z delikatnym, kruchym spodem i kremowym nadzieniem. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Taką przekąskę możemy również podać jako aperitif z lampką dobrego wina.
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Zapiekana feta w cieście francuskim z miodem - Wędrówki po kuchni

Zapiekana feta w cieście francuskim z miodem - Wędrówki po kuchni

Słodka, a zarazem słona przekąska. Lekko chrupiąca, a jednocześnie kremowa …

Pieczone ravioli - Wędrówki po kuchni

Pieczone ravioli - Wędrówki po kuchni

Pieczone ravioli to wyjątkowa przystawka. Chrupiące na zewnątrz, ciągnące i …

Carpaccio z buraka - Wędrówki po kuchni

Carpaccio z buraka - Wędrówki po kuchni

Prosta, nieprzekombinowana i niezwykle estetyczna potrawa, która rozbudza zmysły. Koniecznie …

Sklep Wegemoc

Szukasz składników do przygotowania swojej potrawy? Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie czeka na Ciebie bogaty wybór produktów takich jak mąki, przyprawy, bakalie i wiele więcej, a to wszystko w korzystnych cenach. Ponadto oferujemy wegańskie suplementy od sprawdzonych marek. Koszt wysyłki jedynie od 8,99 zł.