- Opis
Liofilizowany baton jabłkowy z jagodą. Składniki: owoce jabłka (21%), jagody (10%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Produkt bezglutenowy. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt może zawierać: dwutlenek siarki. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1427 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy nasycone: 0,1 g Węglowodany: 68 g w tym cukry: 50 g Błonnik: 30 g Białko: 0,8 g Sól*: 0,02 g *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. 1 baton (10 g) stanowi 1 porcję. 1 baton to 34 kcal. Masa netto: 10 g