Spirulina proszek 100g - VIVIO

Spirulina proszek 100g - VIVIO


9,34 zł


  • Opis

Spirulina w proszku - Wartości odżywczeSkładniki: Sproszkowana spirulina /alga spirulina platensis/ *Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.Informacje dodatkoweSprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.Spirulina w proszku - ZastosowanieJak spożywać?Sproszkowana forma spiruliny sprawia, że z łatwością można ją wykorzystać na wiele sposób. Z czym można ją łączyć? Przede wszystkim warto wykorzystać ją do koktajli lub smoothie. Można również dodać ją do ulubionego soku. Dobrym pomysłem jest także wykorzystanie jej jako barwnik. Dodaj łyżeczkę proszku do makaronu lub kopytek i zaskocz gości oryginalnym kolorem obiadowego dania. Spirulinę możesz użyć także do przygotowania sosu, który urozmaici warzywną sałatkę. Wystarczy awokado, sok z cytryny, kilka kropli oliwy z oliwek i łyżeczka spiruliny.Dawkowanie. Kiedy przyjmować – rano, czy wieczorem?Suplementację spiruliną najlepiej zacząć od mniejszych dawek i obserwować reakcję organizmu. Zwykle stosuje się od 1 do 8 gramów dziennie tej substancji. Przeciętna dawka to 5 gramów. Dzieci nie powinny przyjmować więcej niż 6 gram spiruliny dziennie. Najlepiej podzielić dzienną dawkę na trzy porcje i przyjmować rano, w południe i wieczorem. Kiedy pojawią się pierwsze efekty? Zazwyczaj lepsze samopoczucie można zaobserwować po około 2 tygodniach stosowania spiruliny. Jak długo można ją przyjmować? Ważna jest przede wszystkim regularność zażywania. Warto włączyć ją na stałe do swojej diety.Porcję produktu tj.: 5 g (1 miarka) rozpuścić w 100 ml wody raz dziennie, najlepiej po posiłku, spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.Spirulina w proszku - Materiały video Spirulina w proszku - KCALCzy spirulina odchudza?Łyżka spiruliny (około 10 gram) to zaledwie 35 kalorii. Badania naukowe dotyczące właściwości odchudzających spiruliny wykazały, że może ona prowadzić do nieznacznej redukcji masy ciała. Po raz pierwszy testy zostały przeprowadzone w 1986 r. Kolejne badania wykazały brak zależności pomiędzy ilością podawanej spiruliny a ilością utraconych kilogramów. Przyjmuje się, że takie działanie spiruliny jest związane z jej wpływem na skład mikroflory jelitowej w naszym organizmie. Naukowcy przekonują, że przyjmowanie preparatów zawierających spirulinę zwiększa prawie trzykrotnie ilość obecnych w naszym układzie pokarmowych bakterii Lactobacillus i Bifidobacteria. To przekłada się na prawidłowe trawienie i kontrolę masy ciała.Spirulina w proszku - Opis produktuSpirulina to mikroskopijny rodzaj alg, który zawiera nawet 70% białka. Jej spożywanie dostarcza organizmowi wielu cennych składników mineralnych, witamin (w tym z grupy B) i może mieć pozytywny wpływ na gospodarkę lipidową i węglowodanową naszego organizmu. Wykazuje także działanie antyoksydacyjne. Wyniki badań naukowych zwracają uwagę na zdolności spiruliny do obniżania ciśnienia tętniczego i stężenia glukozy we krwi. Dostępna jest zazwyczaj w formie zielono-niebieskiego proszku lub w postaci tabletek. Stanowi dodatek do koktajli oraz składnik niektórych kosmetyków. Jej właściwości docenili już Aztekowie. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć ją do swojej diety.Spirulina – co to takiego?Spirulina, chlorella, czy młody jęczmień?Co zawiera i jak działa?Spirulina – dla kogo i na co?Efekty uboczne. Przeciwwskazania.Czy spirulina odchudza?Jak spożywać?Spirulina – co to takiego?Nazwa spirulina pochodzi od rodzaju sinic, z których pozyskiwana była biomasa służąca do produkcji tego specyfiku. W 1979 roku wprowadzono na rynek pierwszy suplement diety z wykorzystaniem spiruliny. Obecnie wykorzystuje się dwa rodzaje alg: Arthrospira platensis i Arthrospira maxima. Są to cyjanobakterie występujące w środowisku wodnym. Nie posiadają ścian komórkowych, dlatego wszystkie substancje odżywcze w nich zawarte są z łatwością przyswajane przez nasz organizm.Spirulinę pozyskuje się z gleby, bagien, sł