Pierwsza prawda na dziś jest taka: jeśli coś można kupić, to na pewno można to zrobić samemu w domu. Druga: wszystkie produkty przygotowane w domu są zazwyczaj lepsze niż te kupne (np. masło orzechowe, domowe tortille kukurydziane czy przyprawa meksykańska). Czasem potrzebny jest odpowiedni sprzęt, umiejętności i wprawa (np. przy produkcji sera), ale często jest to znacznie prostsze, niż mogłoby się wydawać. I tak jest w przypadku mleka kokosowego. Już pomijając fakt, że domowe mleko wychodzi taniej niż kupne, nie ma w nim żadnych dodatków, gum, stabilizatorów itp, jest najzwyczajniej w świecie znacznie smaczniejsze i zawiera więcej wartości odżywczych.
Produkcja mleka kokosowego jest bardzo prosta i wystarczy przy pomocy wody wydoić kokosa. Najlepiej byłoby je r…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Koktajl z kiwi
Koktajl z kiwi czyli kolejna odsłona koktajli owocowych, tym razem o smaku kiwi. Poziom słodkości zależy od dojrzałości kiwi, ja …
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera …
Kiszone cytryny
Jak zrobić kiszone cytryny i co to właściwie są kiszone cytryny? Inaczej confit z cytryn. Najlepszy sposób na cytryny!