
Domowy chleb żytni na zakwasie – wegański, bezglutenowy wypiek o wyrazistym smaku, idealny dla początkujących piekarzy. Wykonany z mąki żytniej razowej, zakwasu i odrobiny suszonych drożdży. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut aktywnej pracy (plus czas fermentacji). Bogaty w błonnik, wspiera pracę jelit. Perfekcyjny na zdrowe śniadanie lub jako baza do domowych kanapek. Podawaj ze świeżym awokado i hummusem dla pełni smaku – świetnie smakuje również po rozmrożeniu!
15 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
75 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Domowa bezglutenowa granola
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2185
J
Jadlonomia.com
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Kokosowa owsianka z żurawiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
17 min
2
609
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.
50 min
4
275
E
Easyvege.pl