Domowy chleb żytni na zakwasie

75 min
1 porcja
Domowy chleb żytni na zakwasie
Domowy chleb żytni na zakwasie – wegański, bezglutenowy wypiek o wyrazistym smaku, idealny dla początkujących piekarzy. Wykonany z mąki żytniej razowej, zakwasu i odrobiny suszonych drożdży. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut aktywnej pracy (plus czas fermentacji). Bogaty w błonnik, wspiera pracę jelit. Perfekcyjny na zdrowe śniadanie lub jako baza do domowych kanapek. Podawaj ze świeżym awokado i hummusem dla pełni smaku – świetnie smakuje również po rozmrożeniu!
🌅 Śniadania 📦 Meal prep 🌾 Bezglutenowe 👶 Dla początkujących 🧊 Można zamrozić
15 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
75 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/6 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/6
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Domowa bezglutenowa granola
🌱 Wegańska

Domowa bezglutenowa granola

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
1
2185
J
Jadlonomia.com
Wielkopolski twarożek z tofu
🌱 Wegańska

Wielkopolski twarożek z tofu

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Kokosowa owsianka z żurawiną
🌱 Wegańska

Kokosowa owsianka z żurawiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

17 min
2
609
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
🌱 Wegańska

Wegański paprykarz

Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.

50 min
4
275
E
Easyvege.pl