
Czołem zuchy!
Zazwyczaj sezon dyniowy rozpoczynam od ugotowania garnka kremowej zupy, ale tym razem postanowiłam powitać dynię na słodko – ciasteczkami. Moja ulubiona to Hokkaido. Krojąc ją bądźcie ostrożni, bo może Was potraktować z dyńki. Warto ją piec ze skórką, a potem bez przymusu zmiksować na mus, z którego można upiec jesienne ciasteczka z czekoladą.
Mam nadzieję, że spiszecie się na medal i upieczecie je w domu, bo spisałam dla Was przepis!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jesienny tort ze słonym karmelem
Nigdy nie byłam wielką fanką tortów, więc nie eksperymentowałam z tematem i jakoś nie ciągnęło mnie, żeby się w to …
Tarta Babie Lato – wersja wegetariańska.
Oto tarta o smaku późnego lata! – na bajecznie kruchym, maślanym cieście, z waniliowym kremem i z soczystymi brzoskwiniami.
Jesienny sernik skyrnik z korzennymi śliwkami.
Deser o smaku jesieni, czyli kremowy sernik skyrnik na migdałowym spodzie, wykończony śliwkowym topem z korzennymi nutami.