Kawior z bakłażana - Wędrówki po kuchni
Zabieram Was do Gruzji, kraju przepięknych krajobrazów, cudownych niezwykle starych zabytków i wspaniałych smaków. Kuchnia gruzińska jest jeszcze na tyle egzotyczna w naszym kraju, że pobudza zmysły i wyobraźnię. Jest bardzo specyficzna i charakterystyczna, ale jednocześnie widać w niej wpływy innych tradycji kulinarnych z Europy, jak i Azji Zachodniej. Nazwa dzisiejszej potrawy brzmi bardzo melodyjnie, coś w rodzaju ''badridżani kizilala'' czyli kawior z bakłażana. A chodzi o bardzo różne pasty w których podstawą jest owa fioletowa jagoda. Ich głównym składnikiem jest pieczony bakłażan. Pozostałe składniki można modyfikować do woli, za każdym razem delektując się nową odsłoną tej wspaniałej przystawki. Ta wyśmienita przekąska świetnie sprawdzi się na przyjęciach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Niestandardowa i oryginalna o ciekawym smaku idealnie będzie pasować do chleba, tostów czy krakersów.Dżem ananasowy - Wędrówki po kuchni
Domowy dżem to idealny sposób, aby zachować smak soczystych owoców …
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami. - EasyVege
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami …
Wegańska pasta o smaku jajek i wędzonej makreli. - EasyVege
Nadchodzi wiosna, a wraz z wiosną Wielkanoc. To idealne okoliczności, …
Wegańska pasta o smaku jajek i wędzonej makreli. - EasyVege
Nadchodzi wiosna, a wraz z wiosną Wielkanoc. To idealne okoliczności, …
Rogale śniadaniowe - Wędrówki po kuchni
Czy może być coś lepszego niż chrupiące, domowe pieczywo? Choć …