Konfitura z czerwonej cebuli - Wędrówki po kuchni
Na pierwszy rzut oka nazwa może być nie co myląca, gdyż konfitura przeważnie kojarzy się ze słodkimi owocami. Konfitura jednak wcale nie musi być słodka! Dla miłośników niepowtarzalnych smaków mam propozycję na wyjątkową w smaku konfiturę z czerwonej cebuli. Słodka, słona i wytrawna jednocześnie – smakuje genialnie! Jest doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs, pasztetów i pieczonej białej kiełbasy. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deski serów, a nawet do dań z grilla czy hamburgerów. Konfiturę można przechowywać w słoiczkach dość długo, dlatego zachęcam Was do zrobienia większej porcji. Zapewniam, że nie będziecie żałować.Hot Cross Buns - brytyjskie bułeczki wielkanocne - Wędrówki po kuchni
Cudownie maślane, puszyste i niezwykle aromatyczne bułeczki wielkanocne, które smakują …
Sos chrzanowy - Wędrówki po kuchni
Domowy, aksamitny i kremowy sos o lekko ostrej nucie wzbogaci …
Babka z nutellą - Wędrówki po kuchni
Tradycja wypieku bab wielkanocnych sięga XV wieku. Pięknie wyrośnięta baba …
Babka Snickers - Wędrówki po kuchni
Wielkanoc zbliża się dużymi krokami. Nie wyobrażam sobie świąt bez …
Mazurek kajmakowy z morelami - Wędrówki po kuchni
Mimo że od dawna uważamy mazurka za nasz narodowy wypiek, …
Jajka faszerowane łososiem w wersji fit - Wędrówki po kuchni
Faszerowane jajka z kremowym farszem z dodatkiem łososia i pachnących …