Konfitura z czerwonej cebuli - Wędrówki po kuchni

Konfitura z czerwonej cebuli - Wędrówki po kuchni

Na pierwszy rzut oka nazwa może być nie co myląca, gdyż konfitura przeważnie kojarzy się ze słodkimi owocami. Konfitura jednak wcale nie musi być słodka! Dla miłośników niepowtarzalnych smaków mam propozycję na wyjątkową w smaku konfiturę z czerwonej cebuli. Słodka, słona i wytrawna jednocześnie – smakuje genialnie! Jest doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs, pasztetów i pieczonej białej kiełbasy. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deski serów, a nawet do dań z grilla czy hamburgerów. Konfiturę można przechowywać w słoiczkach dość długo, dlatego zachęcam Was do zrobienia większej porcji. Zapewniam, że nie będziecie żałować.
Przejdź do przepisu

58

Przepisów
Hot Cross Buns - brytyjskie bułeczki wielkanocne - Wędrówki po kuchni

Hot Cross Buns - brytyjskie bułeczki wielkanocne - Wędrówki po kuchni

Cudownie maślane, puszyste i niezwykle aromatyczne bułeczki wielkanocne, które smakują …

Sos chrzanowy - Wędrówki po kuchni

Sos chrzanowy - Wędrówki po kuchni

Domowy, aksamitny i kremowy sos o lekko ostrej nucie wzbogaci …

Babka z nutellą - Wędrówki po kuchni

Babka z nutellą - Wędrówki po kuchni

Tradycja wypieku bab wielkanocnych sięga XV wieku. Pięknie wyrośnięta baba …

Babka Snickers - Wędrówki po kuchni

Babka Snickers - Wędrówki po kuchni

Wielkanoc zbliża się dużymi krokami. Nie wyobrażam sobie świąt bez …