Pierożki z grzybami w cieście francuskim - Wędrówki po kuchni

Pierożki z grzybami w cieście francuskim - Wędrówki po kuchni

Wigilijny wieczór - jeden z najmagiczniejszych dni w roku. Nie może zabraknąć najbliższej rodziny, bieluśkiego opłatka, kolęd i dwunastu potraw. W każdej rodzinie na stole pojawiają się tradycyjne potrawy. Na naszym świątecznym stole obowiązkowo pojawia się ryby po grecku, kompotu z suszu czy zapiekanka śledziowa. Nie może zabraknąć również domowych uszek z grzybami. W tym roku zostało mi sporo farszu, więc na szybko powstała dodatkowa potrawa na wigilijny stół w postaci wspaniałych pierożków z grzybami w cieście francuskim. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, obowiązkowo w towarzystwie gorącego barszczu czerwonego na domowym zakwasie.
Przejdź do przepisu

226

Przepisów