
Wegańskie ślimaczki z burakiem – oryginalna wytrawna wersja klasycznej drożdżówki, idealna do meal prepu. Wyróżniają się aromatem pieczonego buraka, ciecierzycy i kuminu. Przygotowanie zajmuje 90 minut, a jedna porcja to tylko 147 kcal. Burak dostarcza naturalnych przeciwutleniaczy wspierających odporność. Świetne na zdrowe śniadanie lub przekąskę do pracy. Podawaj ciepłe, posypane świeżym rozmarynem dla podkreślenia smaku.
60 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Domowa bezglutenowa granola
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2185
J
Jadlonomia.com
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Kokosowa owsianka z żurawiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
17 min
2
609
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.
50 min
4
275
E
Easyvege.pl