Surówka z białej rzodkwi - Wędrówki po kuchni

Surówka z białej rzodkwi - Wędrówki po kuchni

Rzodkiew (Raphanus) należy do mało znanych, choć niezwykle wartościowych warzyw. W naszym kraju ustąpiła miejsca jednej ze swoich delikatniejszych odmian - rzodkiewce, chociaż sama posiada znacznie więcej wartości odżywczych i jest cenniejsza dla naszego zdrowia. Tradycyjnym sposobem wykorzystania rzodkwi w kuchni jest spożywanie korzenia na surowo (w sałatkach lub na kanapkach), mimo to warto spróbować nieco poeksperymentować z tym ciekawym warzywem, gdyż nadaje się ono również do zapiekania, duszenia i gotowania.
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Surówka z kalarepy - Wędrówki po kuchni

Surówka z kalarepy - Wędrówki po kuchni

Wspaniała, letnia surówka. Idealna do obiadu, dań z grilla czy …