Zebra - Wędrówki po kuchni

Zebra - Wędrówki po kuchni

Puszyste i wilgotne w smaku ciasto, które pamięta jeszcze ponure czasy PRL-u. Zapewne każdy z Was znajdzie go w notesie babci lub mamy. W dzieciństwie byłam zafascynowana tym ciastem, a raczej jego wykonaniem. Byłam przekonana, że mama przygotowując to ciasto włożyła mnóstwo pracy w wykonanie tych zabawnych biało-czarnych pasów. Ciasto jak się okazuje nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, jest proste w przygotowaniu i świetnie pasuje do niedzielnej, popołudniowej kawy.
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni

Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni

Wiele osób postrzega sernik jako przysmak typowo polski. Owszem: serniki …

Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni

Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni

Najlepszy makowiec. Święta lada moment, więc łapcie przepis. Gwarantuję Wam, …

Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni

Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni

Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało …

Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni

Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni

Bogaty w smaku, perfekcyjnie kremowy, wilgotny i nieziemsko pyszny. Bananowa …

Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni

Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni

Latte Macchiato to bardzo popularna, trójwarstwowa kawa. Ma spore grono …