Kruche babeczki - Wędrówki po kuchni

Kruche babeczki - Wędrówki po kuchni

Małe, delikatne i kruche babeczki są wyjątkowe na każdą okazję. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej jak i tej wytrawnej. Foremki do babeczek wraz z przepisem dostałam od swojej mamy i jak sądzę jest to bardzo stary i niezawodny przepis. Foremek nie trzeba dodatkowo natłuszczać przed pieczeniem, babeczki bez problemu odchodzą od nich. Po upieczeniu zamykam je w szczelnym pudełku. Dzięki temu zawsze pod ręką mam przygotowane babeczki dla niespodziewanych gości.
Przejdź do przepisu

226

Przepisów
Chrupiące gofry - Wędrówki po kuchni

Chrupiące gofry - Wędrówki po kuchni

Gofry idealne! Chrupiące z zewnątrz, puszyste w środku. Gofry, które …

Scones z truskawkami - Wędrówki po kuchni

Scones z truskawkami - Wędrówki po kuchni

Wspaniałe, brytyjskie, maślane bułeczki, serwowane na śniadanie lub podczas tea …

Ryż jaśminowy na mleku z truskawkami - Wędrówki po kuchni

Ryż jaśminowy na mleku z truskawkami - Wędrówki po kuchni

Idealny, letni podwieczorek! Świetnie się także sprawdzi jako śniadanie, gdyż …

Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową - Wędrówki po kuchni

Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową - Wędrówki po kuchni

Naleśniki z kokosowym serem, gęstą frużeliną truskawkową i chrupiącymi chipsami …