Sos chrzanowy - Wędrówki po kuchni
Domowy, aksamitny i kremowy sos o lekko ostrej nucie wzbogaci smak wielu potraw. Jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Świetnie pasuje do pieczonych mięs, dziczyzny, jaj na twardo, pieczeni czy też ozora. W wersji na zimno dobrze komponuje się z rybami i wędlinami. Jest również obowiązkowym dodatkiem, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.Babka wilgotna - Wędrówki po kuchni
Jedna z najlepszych babek, która jest wspaniałą i smaczną ozdobą …
Babka z kruszonką orzechową - Wędrówki po kuchni
Wspaniała i delikatna babka wzbogacona subtelnym smakiem kruszonki wykonanej z …
Wielkanocne tartaletki „Słodkie jajko” - Wędrówki po kuchni
Czekoladowy spód, wypełniony lekkim kremem pachnącym wanilią, w którym zatopiona …
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim - Wędrówki po kuchni
Jajka faszerowane pastą na bazie czosnku niedźwiedziego. Wspaniała przystawka, która …
Babka drożdżowa - Wędrówki po kuchni
Jest wspaniała i lekka jak puch. Delikatna i wilgotna z …
Hot Cross Buns - brytyjskie bułeczki wielkanocne - Wędrówki po kuchni
Cudownie maślane, puszyste i niezwykle aromatyczne bułeczki wielkanocne, które smakują …