Babka kawowa - Wędrówki po kuchni
Babka to zdecydowanie największa królowa wielkanocnych wypieków! Na świątecznym stole może gościć babka drożdżowa, ucierana bądź biszkoptowa. Ba, musi nawet na środku tego stołu stać – udekorowana bukszpanem i barankiem cukrowym. Aby babka mogła zająć to ważne miejsce na stole musi być puszysta, wilgotna i oczywiście pyszna. I ta babka właśnie taka jest! Niezwykle smaczna o bardzo delikatnym, niedominującym smaku kawy. Długo zachowuje świeżość, dlatego smakuje świetnie także po świętach.Pełnoziarniste ciasto czekoladowe na białkach - Wędrówki po kuchni
Wspaniałe ciasto na bazie białek z pełnoziarnista mąką. Delikatne i …
Czekoladowe serduszka na walentynki - Wędrówki po kuchni
Walentynkowe, mocno czekoladowe serduszka, przybrane jak na ten dzień przystało …
Czekoladowe ciasto z wiśniami - Wędrówki po kuchni
Wiśnie to owoce hodowane od 2,5 tysiąca lat. Ich popularność …
Mini pączki z serem - Wędrówki po kuchni
Mini wersja klasycznych, karnawałowych pączków. Pyszne, o lekko wilgotnym, serowym …
Funnel Cakes - Wędrówki po kuchni
Funnel Cakes to wspaniały, karnawałowy przysmak. Są mięciutkie i bardzo …