Krem z batatów - Wędrówki po kuchni

Krem z batatów - Wędrówki po kuchni

Bataty, pataty czy po prostu wilec ziemniaczany. Nazywać możemy go jak chcemy, jednak polecam włączyć go do jadłospisu, gdyż jest o wiele zdrowszy od zwykłego ziemniaka. Mają niski indeks glikemiczny, są bogate w witaminy i praktycznie nie zawiera tłuszczu. Mają cudownie rozgrzewający kolor i przyjemny, kremowy smak. Można je wykorzystywać na wiele sposobów. Są składnikiem wielu sałatek, ciast, zup i wielu innych dań. Ja tym razem wykorzystałam je do kremowej i rozgrzewającej zupy, która świetnie sprawdziła się ten chłodny, zimowy dzień.
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Zupa grzybowa z makaronem - Wędrówki po kuchni

Zupa grzybowa z makaronem - Wędrówki po kuchni

Esencjonalna i aromatyczna, pełna grzybowego smaku. Bajecznie prosta w przygotowaniu …

Chłodnik ogórkowy - Wędrówki po kuchni

Chłodnik ogórkowy - Wędrówki po kuchni

Chłodnik ogórkowy to jedna z zup, która świetnie sprawdza się …

Zupa koperkowa - Wędrówki po kuchni

Zupa koperkowa - Wędrówki po kuchni

Są takie miejsca, które przywołują moje najcieplejsze wspomnienia. Są takie …

Krem z ziemniaków - Wędrówki po kuchni

Krem z ziemniaków - Wędrówki po kuchni

Jeszcze nie tak dawno ziemniaki w Polsce były jedynie nieciekawym, …

Libijska zupa Szorba Adas - Wędrówki po kuchni

Libijska zupa Szorba Adas - Wędrówki po kuchni

Lubicie zupy? Jeśli tak, to z pewnością posmakuje Wam ta …

Sklep Wegemoc

Szukasz składników do przygotowania swojej potrawy? Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie czeka na Ciebie bogaty wybór produktów takich jak mąki, przyprawy, bakalie i wiele więcej, a to wszystko w korzystnych cenach. Ponadto oferujemy wegańskie suplementy od sprawdzonych marek. Koszt wysyłki jedynie od 8,99 zł.