Krem z batatów - Wędrówki po kuchni
Bataty, pataty czy po prostu wilec ziemniaczany. Nazywać możemy go jak chcemy, jednak polecam włączyć go do jadłospisu, gdyż jest o wiele zdrowszy od zwykłego ziemniaka. Mają niski indeks glikemiczny, są bogate w witaminy i praktycznie nie zawiera tłuszczu. Mają cudownie rozgrzewający kolor i przyjemny, kremowy smak. Można je wykorzystywać na wiele sposobów. Są składnikiem wielu sałatek, ciast, zup i wielu innych dań. Ja tym razem wykorzystałam je do kremowej i rozgrzewającej zupy, która świetnie sprawdziła się ten chłodny, zimowy dzień.Zupa grzybowa z makaronem - Wędrówki po kuchni
Esencjonalna i aromatyczna, pełna grzybowego smaku. Bajecznie prosta w przygotowaniu …
Chłodnik ogórkowy - Wędrówki po kuchni
Chłodnik ogórkowy to jedna z zup, która świetnie sprawdza się …
Zupa koperkowa - Wędrówki po kuchni
Są takie miejsca, które przywołują moje najcieplejsze wspomnienia. Są takie …
Wiosenna zupa z czosnku niedźwiedziego i szpinaku - Wędrówki po kuchni
Niezwykle lekka i smaczna zupa w iście wiosennym kolorze. Szpinak …
Krem z ziemniaków - Wędrówki po kuchni
Jeszcze nie tak dawno ziemniaki w Polsce były jedynie nieciekawym, …
Libijska zupa Szorba Adas - Wędrówki po kuchni
Lubicie zupy? Jeśli tak, to z pewnością posmakuje Wam ta …
Sklep Wegemoc
Szukasz składników do przygotowania swojej potrawy? Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie czeka na Ciebie bogaty wybór produktów takich jak mąki, przyprawy, bakalie i wiele więcej, a to wszystko w korzystnych cenach. Ponadto oferujemy wegańskie suplementy od sprawdzonych marek. Koszt wysyłki jedynie od 8,99 zł.