Sernik jeżynowy - Wędrówki po kuchni
Sierpień to piękny czas, pełen kolorowych i smacznych owoców. Królują porzeczki, gruszki, śliwki, morele i oczywiście moje długo wyczekiwane jeżyny. Kiedy tylko się pojawią wybieramy się na rodzinny, niedzielny spacer. Wracamy podrapani, umorusani, ale szczęśliwi. Smak dziko rosnących owoców jest nie do porównania z ich wersjami hodowlanymi czy nawet ogrodowymi. Są o wiele smaczniejsze i bogatsze w składniki odżywcze. W dodatku ich niezaprzeczalną zaletą jest to, że są zupełnie za darmo! W tym roku nasze zbiory były wyjątkowo udane - zebrane 3 kilogramy szczęścia i wspaniale spędzony czas. Zamarzył nam się sernik z jeżynami i oto jest! Wspaniały, wilgotny, nie zbyt słodki o cudownie kremowej konsystencji i urzekającym smaku jeżyn.Sernik chałwowy - Wędrówki po kuchni
Wiele osób postrzega sernik jako przysmak typowo polski. Owszem: serniki …
Makowiec na biszkopcie - Wędrówki po kuchni
Najlepszy makowiec. Święta lada moment, więc łapcie przepis. Gwarantuję Wam, …
Ucierane ciasto ze śliwkami - Wędrówki po kuchni
Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało …
Sernik bananowy - Wędrówki po kuchni
Bogaty w smaku, perfekcyjnie kremowy, wilgotny i nieziemsko pyszny. Bananowa …
Ciasto Latte Macchiato - Wędrówki po kuchni
Latte Macchiato to bardzo popularna, trójwarstwowa kawa. Ma spore grono …
Sklep Wegemoc
Szukasz składników do przygotowania swojej potrawy? Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie czeka na Ciebie bogaty wybór produktów takich jak mąki, przyprawy, bakalie i wiele więcej, a to wszystko w korzystnych cenach. Ponadto oferujemy wegańskie suplementy od sprawdzonych marek. Koszt wysyłki jedynie od 8,99 zł.